mcv_logga_hemsida

Våren 2020 vs Corona

Hej alla glada MCV:are!

Våren är här! Och solen! Och ett litet lömskt virus som kallas covid-19.
Med detta nya lilla virus har allas vår vardag ställts på ända och vi alla måste göra förändringar och uppoffringar. Påbudet om den fysiska distanseringen och att skydda riskgrupper har påverkat även vår verksamhet.

Vi har ställt in vårt årsmöte som skulle ägt rum i mars. Mötet skjuts upp på obestämd tid men kommer att hållas så snart som situationen medger. MCV kommer att följa myndigheternas rekommendationer som berör oss. Den sittande styrelsen kommer under tiden att fungera som vanligt och upprätthålla alla funktioner till dess att ett årsmöte kan hållas.
Det finns en av styrelsen beslutad budget som kommer att följas fastän den inte fastställts av ett årsmöte. Vi är vana vid att hålla telefonmöte i styrelsen så det rullar på. Den stora frågan är ju när vi kan börja träffas igen?

Den rådande situationen påverkar också vår verksamhet genom att planerade aktiviteter som mc/mopedrallyn, träffar och marknader behöver ställas in. Vi får avvakta vidare utveckling och information och hoppas att vi kan öppna upp aktiviteter och möten så snart som möjligt.

En runda med mc´n eller mopeden är ett perfekt sätt att komma ut och ändå ha fysisk distansering. För oss är det självklart, men många länder tänker annorlunda. Belgien förbjuder all nöjeskörning med motorcykel och åker man ändå kan man få böter på mellan 200 och 4000 euro eller fängelse upp till tre år!
Spanien, Italien och England uppmanar att man ska undvika resor på hoj som man inte måste. Problemet är inte risken för smitta eller smittspridning pga själva åkandet. Problemet ligger i om fler är ute och kör motorcykel är riskerna större att det blir fler olyckor och därmed belastar man sjukvården hårdare.

Mitt tips i detta nu är: Ut i garagen och fixa era projekt så de är klara tills det här eländet tar slut. Så ses vi på träffar, marknader och rallyn igen med fina blanka mc och mopeder.

I Skåne räknar man rekommenderat avstånd i tex 5 spettkakor, 5 ålar eller 7 falaflar – men här kan vi rekommendera en mc -längd.

Håll avstånd, håll i och håll ut!

Lars Wiik, ordförande Club MC-Veteranerna Sverige

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter