mcv_logga_hemsida

Vid styret

Hej alla glada MCV:are!
 
Behövs vi?

Lite tillspetsat kanske, men ibland behöver man ställa frågan. Vi behöver ställa den för att utveckla, förnya och förbättra vår förening, verksamheter och kommunikation. Men också för att hänga med i tiden och jobba med medlemsrekryering.


Jag åkte på en liten Honda CB träff förra helgen. Att den blev av uppkom genom en fråga i en Hondagrupp på Facebook ”Kom hem till mitt garage, jag bjuder på korv!” Sagt och gjort, uppstart, avmarsch, det visade sig vara en jättetrevlig samling av Honda CB 79-84.

Naturligtvis började jag prata om MCV och frågade runt lite om man var medlem. De flesta var inte med och jag fick frågan ”-Varför ska jag vara med i er klubb, vilken nytta har jag av det? Jag har Facebook det räcker.”

Jag argumenterade för vår klubbs förträfflighet, tidningen, engagemanget, träffa likasinnade, matrikel, bra och billiga försäkringar, påverkan på myndigheter genom MHRF osv. Men det gick inte riktigt hem, detta oroar mig lite angående vår framtid. Man träffas via inbjudningar och evenemang på tex Facebook, får reperationstips via Youtube, lägger ut fina bilder på Instagram osv.

Styrelsen har tagit initiativ till och börjat arbeta med att ringa upp alla nya medlemmar och hälsar dem välkomna till MCV, vilket har upplevts positivt.

Behövs vi? Naturligtvis!

Hemma på kammaren har jag funderat mer på detta och kommit fram till att MCV verkligen behövs nu mer än någonsin, vi ger en tillhörighet, gemenskap och en styrka som man inte hittar på digitala plattformar. Vi finns på nätet men når vi fram? Hur blir vi mer synliga och kan vi motivera till medlemskap och engagemang? Vi har en läxa att göra.

Styrelsen har en grupp som arbetar med verksamhetsplan för framtiden. Välkommen med förslag på hur vi blir ett naturligt föreningsval och kan utvecklas vidare.

Vi kommer att ha vårt årsmöte i Kristianstad den 3e oktober, det är inte så jättemånga anmälda men vi kör detta nu och hoppas vi kan köra ett normalt årsmöte i mars 2021. Beroende på hur samhällsläget utvecklar sig, jobbar vi med att se över möjligheterna för att genomföra årsmötet digitalt.

Vår nya matrikel är äntligen på väg till tryck, och den kommer att bifogas med vårt decembernummer, det ser vi fram emot. Detta kanske är den sista trycka versionen av vår matrikel, den kommer sannolikt att i framtiden bli digital.

2021 = MCVs 50-års jubileum! Vi planerar just nu för detta. Det har tagits fram en 50-års jubileumslogga och vi kommer att trycka tröjor som kan köpas på olika evenemang.

Qvarnarallyt i Kristianstad firar också 50 år nästa år, och vi hoppas kunna genomföra detta och fira dubbelt.
 
Håll avstånd, håll i och håll ut!

Lars Wiik, ordförande Club MC-Veteranerna Sverige

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter