mcv_logga_hemsida

Spännande aktiviteter på Backamo under hösten!

Bondens och skogens dagar är nyss avverkade. I lördags kraftiga regnskurar, på söndag strålande sol!
Området på det gamla exercis-fältet har en förunderlig förmåga att torka upp snabbt det fick vi bevis för än en gång!


Här kommer några glimtar  från helgen:
Einar Johansson hade som vanligt plockat ihop  ett stort antal fordon i utställningshallen, denna gång hade han dessutom kompletterat 
motorcyklarna med en mycket exklusiv racerbil. En bil med en mycket intressant historia!
Det var Ferdinand Gustafson som visade sin tävlingsbil, en Brabhamn BT 18, en F-2,/F-3. Den köptes ny av Kurt Ahrens 1966,  han tävlade med  den först  som en F -2, men den byggdes senare om till en F- 3.
Ronnie Peterson köpte den  senare  samma år och körde sin första tävling med denna på hösten  i Karlskoga!
Den tilldrog sig givetvis ett stort intresse och Ferdinand hade fullt upp med att svara på frågor från alla intresserade.

Förutom denna så hade Einar lockat hit Ulf Eliasson med ett stort antal mycket fint iordningställda crosscyklar i varierande  storlekar.
Vi kunde även se Gösta Carlsson fina LT, Bosse Relams  Monark Blå Stinget, Janne Johanssons Husqvarna och en massa andra intressanta cyklar i varierande storlekar och åldrar. Det var en mycket intressant samling som Einar hade fått dit!

Ute på fältet var det som vanligt mängder med aktiviteter av alla slag som det brukar vara på dessa dagar.
Marcus Eliassons trial-uppvisning drog som vanligt många nyfikna när han körde sitt program båda dagarna trots ett ihärdigt regnande på lördagen.

Nu ser vi fram emot nästa arrangemang på Backamo, helgen den 5-6 oktober är det åter dax för en 2-dagars träff med cross och enduro 
cyklar, 30 år och äldre. Detta arrangemang blir det 9:e året som det kör classic  cross på Backamo. Det har blivit lite av final här i västsverige för oss som är intresserad av något äldre motorcyklar, och detta brukar samla förare från hela väst Sverige.

Även till detta arrangemang brukar Einar och hans mannar samla ett stort antal cyklar att kolla in för oss som enbart kommer dit som publik! 
Jag hoppas att vi ses på Backamo första helgen i oktober.

Hälsningar Göran Petersson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter