mcv_logga_hemsida

MC-Mässan i Friends Arena den 25 – 27 januari

Årets stora mc-mässa i Sverige var för första gången förlagd till Friends Arena efter att 2017 ha huserat i Älvsjömässan i huvudstadens södra delar.
Mässan arrangeras ju vartannat år i Stockholm och vartannat år i Göteborg och förra året fanns mc-mässan där. Nu var det alltså dags för Stockholm igen, även om Friends egentligen ligger i Solna.

Club MC-Veteranerna Sverige fanns på plats i monter K169 i Friends och klubbens sekreterare Ola, som nog var den som hade lagt ner mest jobb på förberedelserna, hade lyckats få ihop en bra mix av tvåhjulingar till vår monter. Vilka de var kan du läsa om i det kommande numret av MC Veteranen som i slutet på vecka 10 förväntas nå er som är medlemmar.
 
Publiktillströmningen under de tre dagarna var ganska skiftande. Både fredagen och lördagen var det riktigt rejält trångt och få lugna stunder, medan det på söndagen hade tunnat ut betydligt.

Vår monter var, i likhet med andra klubbmontrar, förlagd i Friends markplan, medan de stora importörerna huserade på matcharenans täckta gräsyta. Jag tycker nog att detta upplägg fungerade ganska bra. Alla besökare var ju för att ta sig ner till de stora utställarna tvungna att passera i vart fall några av oss som höll till i samma nivå som ingångarna.
 
Vad fanns det då att se utöver vår egen och andra klubbars montrar?
Jo, det mesta i mc-väg naturligtvis och mycket annat med mc-anknytning.

De fyra stora japanska mc-märkena hade rejäla utställningsytor nere på det lägre planet, där man också kunde finna Husqvarna, nystartade Indian, Harley-Davidson, KTM m.fl. Sveriges MotorCyklister (SMC) hade som vanligt en väl tilltagen monter och även Svemo fanns på plats.

Världsberömda Öhlins hade en egen monter, men det som jag tycker blir större och större för vart år är en mängd klubbar och företag som satsar på mc-resor överallt i världen.

Eldrivna tvåhjulingar kommer naturligtvis alltmer och när man bättre lyckas förlänga sträckorna mellan laddningarna blir de säkert än mer populära. Det är kanske inte riktigt ”my cup of tea”, som engelsmännen säger - en bensinmotors härliga ljud skulle jag nog sakna. S.k. scramblers och bobbers fortsätter att dra till sig köpare och den trenden mattas säkert inte av än på ett tag.
 
Sammanfattningsvis tycker jag nog att vi fick tre bra dagar i vår klubbmonter och ett inte oävet antal nya medlemmar blev det också.

Vi kommer alldeles säkert att finnas på plats när mc-mässan återvänder till Göteborg nästa år!

Malke

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter