mcv_logga_hemsida
Foto: Petter Høgvard
Foto: Petter Høgvard

Nyheter, Hört & Hänt

2020 > 10

Kanske någon du känner skulle bli glad för ett medlemskap i MCV eller varför inte unna dig själv ett?
Det är en julklapp som räcker hela året långt!

Just nu är det extra förmånligt då du både får nr 4 och 5 2020 av vår medlemstidning MC-Veteranen, samt hela 2021 års medlemskap (5 tidningar) för 300 kr. 

Ditt medlemspaket med senaste tidningen, matrikel, försäkringsinformation, klistermärken med mera skickas ut direkt. Du betalar medlemskapet med fakturan i paketet därefter dröjer det till januari 2022 innan nästa faktura kommer.
Är medlemskapet tänkt som en gåva skickar vi ut det antingen till dig som betalar fakturan (om du vill överlämna det personligen) eller till den nye medlemmen direkt.

Vår medlemstidning är mycket uppskattad med reportage från klubbens och lokalavdelningarnas aktiviteter, motorhistoriska tillbakablickar, renoveringstips, märkesspecifika modellpresentationer, intressant information från våra myndigheter som rör hobbyn med mera. Här annonserar du också gratis efter delar och kunskap.

Förutom vår tidning får du som medlem även tillgång till våra märkeskonsulenter (som bistår med råd om "sina" märken och modeller), besiktningsmän och våra medlemmars matrikeluppgifter (där du t ex kan få kontakt med andra medlemmar med samma mc och engagemang som du har) samt kansliets broschyr- och bokarkiv. Du har också genom ditt medlemskap möjlighet att ta den förmånliga veteranförsäkringen genom MHRF (Folksam) och även påverka myndigheter genom MHRF.

Club MC-Veteranerna Sverige bildades 1971 för alla som är intresserade av gamla mc, mopeder och dess historia och har över 5 200 medlemmar spridda över hela världen.
Vi har 22 lokalavdelningar, från MCV Österlen i söder till MCV Skellefteå i norr, och 3 specialsektioner; Cross & Trial Veteranerna, Militärsektionen samt Panthersektionen som alla är rikstäckande. Lokalavdelningarna ordnar rallyn, träffar och marknader som du kan delta i. Här träffar du kompisar att åka ihop med och som vill dela med sig av sina kunskper om sina mc-märken.

OBS! Det finns inget krav på att du ska äga något fordon för att vara medlem hos oss, det räcker gott och väl med ditt intresse för äldre hojar!

Enklast ansöker du om medlemskap via hemsidans formulär, se under ”Bli medlem” i listen ovan.

Du kan även maila kansliet på info@mcveteranerna.se eller ringa 044-12 16 70 tisdag-torsdag 9.00-11.30.

Välkommen med din ansökan till oss!

Läs hela inlägget »
loading...

Det var ingen tvekan om att träffen var efterlängtad, speciellt ett år som detta, med alla restriktioner angående covid. Jag var där på lördagen och har aldrig sett så mycket bilar på parkeringen från tidiga morgonen! Många långväga förare kom redan på fredagskvällen.

Som vanligt var Skepplanda Hemvärns-och Kulturförening på plats tidigt för att ta emot med bredda mackor och ficka till alla hungriga.
När det lite senare när var dax för lunch serverades soldatens ärtsoppa med tillbehör från fältköket. Detta år ute i det fria  så alla kunde hålla avstånd. Mycket uppskattat!

På lördagsmorgonen var det lite dugg första timman varför banan var lite hal på sina ställen, men det torkade snabbt upp i spåret, då var det full fart på förarna.

På dessa träffar är det inte bara körningarna som lockar, minst lika uppskattat är att träffa likasinnade och prata om tävlingar och olika äventyr runt dessa som vi upplevt genom åren!

Tack till arrangörerna och samarbetspartner för allt arbete som ni lagt ner för dessa träffar. Det är uppskattat. I år dessutom för 10:de gången!

Jag bifogar lite bilder från dagen. Håll till godo. 

Hälsningar Göran Petersson

Läs hela inlägget »

Hej alla glada MCV:are!
 
Behövs vi?

Lite tillspetsat kanske, men ibland behöver man ställa frågan. Vi behöver ställa den för att utveckla, förnya och förbättra vår förening, verksamheter och kommunikation. Men också för att hänga med i tiden och jobba med medlemsrekryering.


Jag åkte på en liten Honda CB träff förra helgen. Att den blev av uppkom genom en fråga i en Hondagrupp på Facebook ”Kom hem till mitt garage, jag bjuder på korv!” Sagt och gjort, uppstart, avmarsch, det visade sig vara en jättetrevlig samling av Honda CB 79-84.

Naturligtvis började jag prata om MCV och frågade runt lite om man var medlem. De flesta var inte med och jag fick frågan ”-Varför ska jag vara med i er klubb, vilken nytta har jag av det? Jag har Facebook det räcker.”

Jag argumenterade för vår klubbs förträfflighet, tidningen, engagemanget, träffa likasinnade, matrikel, bra och billiga försäkringar, påverkan på myndigheter genom MHRF osv. Men det gick inte riktigt hem, detta oroar mig lite angående vår framtid. Man träffas via inbjudningar och evenemang på tex Facebook, får reperationstips via Youtube, lägger ut fina bilder på Instagram osv.

Styrelsen har tagit initiativ till och börjat arbeta med att ringa upp alla nya medlemmar och hälsar dem välkomna till MCV, vilket har upplevts positivt.

Behövs vi? Naturligtvis!

Hemma på kammaren har jag funderat mer på detta och kommit fram till att MCV verkligen behövs nu mer än någonsin, vi ger en tillhörighet, gemenskap och en styrka som man inte hittar på digitala plattformar. Vi finns på nätet men når vi fram? Hur blir vi mer synliga och kan vi motivera till medlemskap och engagemang? Vi har en läxa att göra.

Styrelsen har en grupp som arbetar med verksamhetsplan för framtiden. Välkommen med förslag på hur vi blir ett naturligt föreningsval och kan utvecklas vidare.

Vi kommer att ha vårt årsmöte i Kristianstad den 3e oktober, det är inte så jättemånga anmälda men vi kör detta nu och hoppas vi kan köra ett normalt årsmöte i mars 2021. Beroende på hur samhällsläget utvecklar sig, jobbar vi med att se över möjligheterna för att genomföra årsmötet digitalt.

Vår nya matrikel är äntligen på väg till tryck, och den kommer att bifogas med vårt decembernummer, det ser vi fram emot. Detta kanske är den sista trycka versionen av vår matrikel, den kommer sannolikt att i framtiden bli digital.

2021 = MCVs 50-års jubileum! Vi planerar just nu för detta. Det har tagits fram en 50-års jubileumslogga och vi kommer att trycka tröjor som kan köpas på olika evenemang.

Qvarnarallyt i Kristianstad firar också 50 år nästa år, och vi hoppas kunna genomföra detta och fira dubbelt.
 
Håll avstånd, håll i och håll ut!

Lars Wiik, ordförande Club MC-Veteranerna Sverige

Läs hela inlägget »

MCV:s Köp- & Säljsidor

Vill du sälja något hobbyrelaterat, letar du efter delar eller undrar vilket färgnummer Monark Blue Fighter har?

Skicka in din annons till oss så lägger vi upp den!

loading...
loading...

Kansliets telefontider 
tisdag-torsdag
09.00-11.30
044-12 16 70