mcv_logga_hemsida
Foto: Petter Høgvard
Foto: Petter Høgvard

Nyheter, Hört & Hänt

2021

Har du tänkt bli medlem i Club MC-Veteranerna Sverige?
Just nu är det extra förmånligt då du både får nr 4 och 5 2021 av vår medlemstidning MC-Veteranen, samt hela 2022 års medlemskap (5 tidningar) för 300 kr. 


Ditt medlemspaket med senaste tidningen, matrikel, försäkringsinformation, klistermärken med mera skickas ut direkt. Du betalar medlemskapet med fakturan i paketet därefter dröjer det till januari 2023 innan nästa faktura kommer.

Vår medlemstidning är mycket uppskattad med reportage från klubbens och lokalavdelningarnas aktiviteter, motorhistoriska tillbakablickar, renoveringstips, märkesspecifika modellpresentationer, intressant information från våra myndigheter som rör hobbyn med mera. Här annonserar du också gratis efter delar och kunskap.

Förutom vår tidning får du som medlem även tillgång till våra märkeskonsulenter (som bistår med råd om "sina" märken och modeller), besiktningsmän och våra medlemmars matrikeluppgifter (där du t ex kan få kontakt med andra medlemmar med samma mc och engagemang som du har) samt kansliets broschyr- och bokarkiv. Du har också genom ditt medlemskap möjlighet att ta den förmånliga veteranförsäkringen genom MHRF (Folksam) och även påverka myndigheter genom MHRF.

Club MC-Veteranerna Sverige bildades 1971 för alla som är intresserade av gamla mc, mopeder och dess historia och har över 5 200 medlemmar spridda över hela världen.
Vi har 22 lokalavdelningar, från MCV Österlen i söder till MCV Skellefteå i norr, och 3 specialsektioner; Cross & Trial Veteranerna, Militärsektionen samt Panthersektionen som alla är rikstäckande.

Lokalavdelningarna ordnar rallyn, träffar och marknader som du kan delta i. Här träffar du kompisar att åka ihop med och som vill dela med sig av sina kunskaper om sina mc-märken.

OBS! Det finns inget krav på att du ska äga något fordon för att vara medlem hos oss, det räcker gott och väl med ditt intresse för äldre hojar!

Enklast ansöker du om medlemskap via hemsidans formulär, se under ”Bli medlem” i listen ovan.
Du kan även maila kansliet på info@mcveteranerna.se eller ringa
044-12 16 70 tisdag-torsdag 9.00-11.30.


Välkommen med din ansökan till oss!

Läs hela inlägget »

Club MC-Veteranerna Sverige bildades 1971 för alla som är intresserade av gamla mc, mopeder och dess historia, och har över 5 100 medlemmar spridda över hela Sverige och även utanför.

2021 firar vi 50-årsjubileum!
Till jubileet har styrelsen tagit fram en jubileums-t-shirt i mycket bra kvalitet. Den är svart med jubileumstryck på bröstet och den går fortfarande att köpa i vår club-shop för det kraftigt subventionerade priset 50 kr (1 kr per år) + frakt!

Där hittar du även ett fint jubileums-klistermärke 50 mm, 1 st för 10 kr och 10 st för 50 kr!

Jubileumsåret går mot sitt slut och vi kommer därför inte att trycka upp fler jubileums t-shirts eller jubileums-dekaler. Ingående lager säljs så länge det räcker!

Beställ dina jubileumsprodukter här på hemsidan (se listen ovan under club-shop).
Du kan även maila kansliet på info@mcveteranerna.se
eller ringa 044-12 16 70 tisdag-torsdag 9.00-11.30.

Välkommen med din beställning!

Läs hela inlägget »
Nytillträdde ordförande Sven Lundin på väg ned till kanslilokalerna tillsammans med medlem Willy Andreasson.
Nytillträdde ordförande Sven Lundin på väg ned till kanslilokalerna tillsammans med medlem Willy Andreasson.
Björn Thalin, Åke Lindh och Willy Andreasson.
Björn Thalin, Åke Lindh och Willy Andreasson.
Hedersmedlem Åke Lindh, redaktör Börje Eriksson, medlem Björn Thalin samt sittande hedersmedlem Bengt Persson och medlem Majken Andersson inne i kansliets lokal.
Hedersmedlem Åke Lindh, redaktör Börje Eriksson, medlem Björn Thalin samt sittande hedersmedlem Bengt Persson och medlem Majken Andersson inne i kansliets lokal.

Efter moderklubbens årsmöte i Norra Åsum den 18 september hölls "öppet hus" på MCV´s kansli, med korvgrillning och visning av kanslilokalerna.

Flera av våra hedersmedlemmar som var på plats berättade om hur lokalerna en gång sett ut, och om allt arbete som lagts ned för att få dem i dagens skick.

Grillmästare och styrelseledamot Torgny Karlsson var i toppform och såg till att alla blev mätta och glada!

Det blev en riktigt trevlig lördagseftermiddag.

Hedersmedlem Bengt Persson och medlem Majken Andersson samt hedersmedlem Sven-Olof Persson.
Hedersmedlem Bengt Persson och medlem Majken Andersson samt hedersmedlem Sven-Olof Persson.
Läs hela inlägget »

Angående resa till Mannheim oktober 2021!
 
Resan till Veteranmarknaden Veterama i Mannheim som var planerad till 8 – 10 oktober i år är tyvärr inställd på grund av COVID-19!
 
Kennet Nilsson Staffan Sjöman, Sjömans Buss
kennet@bknilsson.se 

Läs hela inlägget »

Alla medlemmar hälsas välkomna till Club MC-Veteranerna Sveriges årsmöte lördagen den 18 september kl. 13.00. 

Mötet hålls på samma plats som förra året, det vill säga i MCV Kristianstads klubblokaler i Norra Åsum söder om Kristianstad.
 
Från Norra Åsum körs Köpingevägen följ därefter skyltning in på Gyllenstiernas väg, sedan till höger på Magnus Stenbocks väg.
Om du använder koordinaterna se till så att du kommer in från Köpingevägen då andra vägar kan vara avstängda!  

Vi startar med en enklare årsmötesfika som klubben bjuder på. Därefter går själva årsmötet av stapeln.

Eventuella motioner till årsmötet ska vara klubbens kansli tillhanda senast onsdagen den 18 augusti. 

Efter årsmötet håller kansliet ÖPPET HUS i sina lokaler mer centralt i Norra Åsum (Väktarevägen 2 C). Klubben bjuder på korvgrillning med tillbehör! 

Välkommen med din anmälan till kansliet 044-12 16 70 eller info@mcveteranerna.se senast torsdagen den 9 september.
 


GPS
WGS84: N 55° 58.8889', E 14° 7.9729'
Decimal: 55.9815, 14.1329
Läs hela inlägget »

Monarkdagen firas på Monarkmuseet i Falkenberg den 6 juni mellan kl 10-16 med bland annat en specialutställning om Monark 1958 då Monark fyllde 50 år!

Blå Stinget 1958 visas och en ny damcykel från 1958 samt Monarped 1958 med Husqvarna motor.

Det kommer att provstartas några historiska fordon ute på gården.
Inträde 80 kr inkl kaffe och kaka!

ETT LITET MUSEUM FÖR DEN SOM ÄR INTRESSERAD AV MOTORCYKLAR FRÅN FRÄMST 50-TALET

Inriktningen är främst Monark och Rex från halland med inslag av radio och kuriosa. Här hittar du också andra produkter som våra halländska motorcykeltillverkare har tillverkat såsom radioapparater, hockeypuckar, utombordare mm.

Roger Arneson
Monarkmuseet
​​​​​​​www.monarkmuseum.se​​​​​​​
072-381 73 03

Läs hela inlägget »

MCV har tagit fram en shoppingkasse med en stor MCV-logga i färg på ena sidan som dessutom är reflekterande!

Kassen är i svart polyester som är ett tåligt och vattenavvisande material, och det material som kräver minst energi vid tillverkningen jämfört med andra material som används vid återanvändningsbara kassar.

Den är 37 cm bred och 55 cm lång inklusive handtagen, och har bälg i sidorna. Loggan på ena sidan är som sagt ett reflextryck och hela 18 cm Ø.
 
Kassen finns nu att köpa i vår club-shop för 150 kr/st.

MCV slår ett slag för miljön och minskningen av plastkassar samtidigt som du kan shoppa med stil och synas ordentligt i mörkret!

Välkommen med din beställning!

Läs hela inlägget »

I år är det 50 år sedan klubben bildades (den 16 maj 1971 räknas som föreningens tillkomstdag).

Den 28 augusti 2021 (veckan innan Degeberga veteranmarknad går av stapeln) hoppas vi kunna fira med Qvarnarallyt i Degeberga som officiellt 50-årsjubileumsrally! 
OBS! Datumet ändrat från juni till augusti och platsen ändrad från Kristianstad till Degeberga!

Läs mer om jubileet i nästa MC Veteranen, nr 1 -2021 som beräknas komma ut i vecka 10 (mitten av mars).

Till jubileet har styrelsen tagit fram en jubileums-t-shirt i mycket bra kvalitet. Den är svart med jubileumstryck på bröstet och den går nu att köpa i vår club-shop för det subventionerade priset 50 kr + frakt (1 kr per år)!
Där hittar du även ett fint jubileums-klistermärke 50 mm, 1 st för 10 kr och 10 st för 50 kr!

Välkomna att fira jubileet med oss och beställ dina jubileumsprodukter i club-shopen på hemsidan. Du kan givetvis också maila eller ringa oss.
 
info@mcveteranerna.se
Kansliet: 044-12 16 70 (telefontid tisdag- torsdag kl. 9.00-11.30).

loading...
Läs hela inlägget »

Nu förbereds fakturorna med medlemsavgiften för 2021 för utskick till alla medlemmar och prenumeranter.
Om allt går som planerat bör ni ha fakturan hos er i slutet av januari, sista betalningsdag är den sista februari.

En del av er medlemmar brukar vara väldigt tidiga med betalningen och betala in er medlemsavgift innan ni fått fakturan och ibland till och med innan det gamla året är till ända.
Detta ställer till det för kansliet som får en hel del merarbete när betalningen inte går att koppla till ett giltigt OCR-nummer.

För att din betalning ska gå så smidig som möjlig och bli rätt registrerad på rätt person använder du avin på fakturan för 2021 där ditt unika OCR-nummer finns, eller använder OCR-numret direkt för att betala i internetbanken.

OCR-numret är unikt för varje faktura och kopplat till den som fakturan är utställd på så det blir tokigt att använda OCR-numret på en gammal faktura eller någon annans faktura!

Så ”hia” dig lite (som vi säger här nere i Skåne) och vänta med att betala din avgift tills du får din faktura med ditt OCR-nummer för 2021.

Tack på förhand!

Git på kansliet

Läs hela inlägget »

Låt mig först - i all korthet - konstatera att den pågående pandemin inte än på ett tag ser ut att mattas av. Förhoppningsvis kommer vi fram på vårsidan att kunna se mer positivt på det hela och att vårt jubileumsår 2021, då vi fyller 50, kan fyllas med fler ljuspunkter än som varit möjligt detta år.
 
Vårt årsmöte 2021 har vi - som det var tänkt i år - planerat in på Flygvapenmuseum i Linköping/Malmslätt den 27 mars. Visst vore det skönt att kunna ha det på sedvanligt sätt, med många av er medlemmar närvarande. Jag hoppas att så blir fallet!
 
Något som man ofrånkomligen tänker på ibland är klubbens utveckling, så här när vi börjar närma oss jubileumsåret.
Från att ha varit i stark tillväxt redan från början i det tidiga 70-talet kom medlemsantalet en bit in på 2000-talet att plana ut, men fram till för något år sedan var det trots allt en medlemsökning.
Nu och i takt med att snittåldern hos våra medlemmar har ökat än mer och många har fallit ifrån har medlemsantalet börjat sjunka ................. men alls inte i den takt många befarade. F.n. ligger vi på klart över 5 200 medlemmar och det inger trots allt ett visst hopp.
 
Att följa med sin tid krävs nog även hos en klubb som säger sig värna om det historiska arvet, men visst blir det inte enklare att få människor intresserade av detta arv när kunskaperna om och intresset hos merparten av de nytillkommande kanske startar när de japanska motorcyklarna började introduceras på marknaden.

För oss som gärna vill värna om helheten kräver det en hel del. Märkesklubbarna har det därför lite lättare som har en trogen medlemskader där alla håller sig till sitt märke. De kommersiella tidningarna har ju andra hänsyn att ta och ekonomin får nog styra det mesta.
En av våra få ”klassikertidningar” har ju nyligen gått upp i en tidning med mer chopperstuk och om det var ett lyckat drag - annat än rent ekonomiskt - kommer väl att visa sig.

Som en av dem som värnar om även de lite äldre maskinerna är vi i Club MC-Veteranerna numera väldigt få som jobbar för detta. För att fortsätta att få en tidning som vill skildra den mc-historiska helheten, stöd oss genom att bli medlem om du nu inte redan är det!
 
Malke    

Läs hela inlägget »

MCV:s Köp- & Säljsidor

Vill du sälja något hobbyrelaterat, letar du efter delar eller undrar vilket färgnummer Monark Blue Fighter har?

Skicka in din annons till oss så lägger vi upp den!

loading...
loading...

Kansliets telefontider 
tisdag-torsdag
09.00-11.30
044-12 16 70